Отложиха делото срещу Митьо Очите, издирват един от подсъдимите

13:35, 21 май 19 25 1062 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираният съд обяви за общодържавно издирване Юмер Мехмед, който е сред подсъдимите по делото срещу Митьо Очите, предаде БГНЕС.

Откриха iPhone, хранa и непозволени лекарства в килиите на Митьо Очите и Миню Стайков

Мехмед е нередовно призован по делото и неявяването му бе сред причините насроченото за днес разпоредително заседание по делото да бъде отложено.

Следващият опит делото да тръгне ще бъде през юни. Ще се искат справки за Юмер Мехмед от ГДИН и НСлС дали е в арестите и затворите, от Гранична полиция дали има данни да е напуснал страната.

Съдът каза, че Юмер Мехмед, следва да бъде обявен за общодържавно издирване, а мярката му за неотклонение, която е била парична гаранция от 1000 лв. съдът измени в “задържане под стража”.

Съдът гледа днес и искане за изменение на мярката на Желязков, като прецени, че трябва да продължи да се изпълнява “задържане под стража”.

В съдебна зала имаше трима прокурори. Имаше и охрана.

„Охраната - тези, които бяха униформените охраняват задържаните лица. Другите две лица, които бяха плътно до представителите на прокуратурата са тези, които охраняват прокурори”, каза адвокат на двама от подсъдимите Иво Найденов.

Той посочи, че както адвокатът на Желязков Илиян Василев заяви и Найденов го подкрепи, по неясни причини се прави опит да се внуши, че има някакви притеснения от страна на Желязков и на други обвиняеми.

Найденов посочи, че се прави опит да се внуши колко опасни лица са задържаните. „Не сме наясно защо трябва да се правят такива внушения, те се правят в публичното пространство”, каза той. Защитникът посочи, че няма данни в кориците на делото да предполага твърдения, че има такива заплахи към обвинителите.

Съдът прецени, че ще изиска справки от специализираната прокуратура и чрез главния прокурор от всички прокуратури за образовани дела срещу подсъдимите с пострадали представители на държавното обвинение по делото.

Прокуратурата не коментира въпрос за заплахи пред медиите.

„Охрана дали има или няма това са съвсем различни неща, излизаме извън предмета на делото. Тук делата, всичките дела, които разглежда специализираната прокуратура, са дела с голям обществен интерес”, каза прокурор Евгения Станкова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама