Империята от ресторанти на Джейми Оливър се срива

15:20, 21 май 19 / Любопитно 25 1226 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 1000 души може да останат без работа, след като веригата ресторанти на известния английски телевизионен готвач Джейми Оливър обяви несъстоятелност, съобщават „Скай Нюз” и „Гардиън”.

Неясна е съдбата на над 20 обекта, като процесът по преобразуване на остатъците от компанията ще се води от Кей Пи Ем Джи (KPMG) и се очаква да бъде търсен нов собственик на ресторантите. Говорител на Оливър подчерта, че проблемите засягат само една от фирмите му в Обединеното кралство и останалите дружества към момента „функционират нормално”.

Самият готвач, който натрупа състояние с помощта на телевизионните си изяви, коментира: „Дълбоко съм натъжен от това развитие на нещата и искам да благодаря на всичките си служители и доставчици, които вложиха сърцата и душите си в този бизнес за над десетилетие.’’

Преди две години бизнесът на Оливър избегна на косъм същата съдба, като тогава бяха затворени голям брой заведения, работещи на загуба. Основна причина е изключителната конкуренция на пазара, която вече изхвърли от бизнеса много от другите играчи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама