Кралев назначи цялостна проверка на Българската федерация по бадминтон

16:35, 21 май 19 / Политика 25 970 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разпореди да се направи цялостна проверка на Българската федерация по бадминтон (БФБ) - на документите за организационното състояние, както и на документите за разходване на финансовите средства, предоставени за 2018 г. и за 2019 г. Проверката е назначена във връзка с подаден сигнал и след личен разговор на министър Кралев със състезателките по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви.

Министерство на младежта и спорта (ММС) подкрепя финансово, чрез БФБ, Габриела и Стефани Стоеви години наред, като са предоставени средства за подготовката им и за изграждането им като състезателки от най-висок ранг. През 2019 г. за състезателките са предоставени средства за годината за подготовка и възстановяване – по 12 000 лева, за месечни средства по 900 лева (общо за година по 10 800 лева), за материално-техническо обезпечаване – по 9000 лева и средства за участие в състезанията, включени в международния спортен календар (седем турнира, които се явяват олимпийска квалификация). През 2018 година за подготовка и възстановяване на Стоеви са отпуснати по 10 000 лева, за месечни средства по 900 лева (общо за година по 9 600 лева). Също така са предоставени средства за материално-техническо обезпечаване и средства за участие в състезанията, включени в международния спортен календар.

Министър Кралев проведе среща с Габриела и Стефани Стоеви миналата седмица. След като разговаря и с ръководството на БФБ, Кралев призова сестри Стоеви да продължат тренировъчната си програма с цел завоюване на квоти за участие в Летните олимпийски игри 2020 година, като ги увери, че подготовката им ще бъде обезпечена изцяло. Стоеви благодариха за подкрепата от страна на Министерството, но заявиха, че са решени да се оттеглят от състезателната си дейност заради разочарованието си от БФБ.

ММС ще окаже пълно съдействие на компетентните органи за разследване на дейността на БФБ.

По-рано днес сестри Стоеви обявиха във Facebook, че повече няма да се състезават за България заради некоректно отношение от страна на Българската федерация по бадминтон. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама