Андрей Новаков: България няма девет живота, за да си позволи още едно управление на БСП

18:10, 21 май 19 / ИЗБОРИ 2019 25 217 Topnovini
1

„България няма девет живота, за да си позволи още едно управление на БСП, особено с хора като Елена Йончева и Корнелия Нинова”, това каза в ефира на bTV кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ Андрей Новаков.

„Смятам, че хората усещат, че това е поредната бутафория, с което се опитват да ги подведат. Корнелия Нинова каза, че вярва в българския съд. И аз вярвам, така че като има такива документи, да ги занесе да ги проверят, а не да ги вее по студията”, допълни Новаков.

Според него в БСП са уплашени от това, което предстои, а именно да изгубят изборите. Поради тази причина се опитват „с плюене и клевети” да обърнат мача, което няма да се случи, смята Новаков.

Той е убеден, че въпреки „тежкия урок”, който са научили, ГЕРБ ще спечелят изборите.

„Показахме, че не сме като другите. Можем да посочим къде е проблемът, виновният да си понесе отговорността веднага и да продължим напред. Научихме урока и ще си вземем изпита”, заяви кандидатът за евродепутат.

Новаков нарече брюкселския език „пластмасов” и „чужд” и заяви, че Европа трябва да започне де говори по-разбираемо.

„БСП обвиняват другите, но в същото време не казват нищо за техните проблеми с корупцията, за приватизацията, за четирите къщи за гости. Не казват нищо за това, че Елена Йончева е обвиняема в момента. Така че е добре да се мери с един аршин”, коментира от своя страна председателят на СДС Румен Христов.

„Ние не дебатирахме каква Европа искаме да видим през следващите пет години. Дебатът в България бе свален на махленско ниво. Той се превърна във вот на недоверие към правителството. Когато имаш европейски избори - говори за Европа”, заяви още Христов.

„Колкото трябва да се страхуваме от крайната левица, толкова и от крайната десница. И двете имат подозрително еднакви източници на мотивиране и риторика. Изключително опасно е това, което казват социолозите, че една трета от следващия Европейски парламент ще бъде съставен от крайни националисти, радикали и популисти”, на мнение е Андрей Новаков.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани