Кристиян Шкварек: Категорично ще работя за еманципацията на Източна Европа вътре в Европейския съюз

20:03, 21 май 19 / ИЗБОРИ 2019 25 700 Topnovini
1

Изборите за Европейски парламент винаги са ми били много по-интересни. Следвах в Белгия и Англия. Правил съм стажове в Европарламента и съм запознат как работи той, както и Европейската комисия. Винаги са ми били по-интересни темите за бъдещето на нашия континент и заплахите, пред които се изправя Европа, а не вътрешните въпроси. Конкретно за листата на ВМРО - няма как да бъда в друга листа освен в тази, която ще прати представител в групата на Консерваторите и реформистите. Аз съм консерватор и не мога да бъда в групата на АЛДЕ, на либералите, на социалистите. Единствено консерваторите отразяват най-точно моите идеи и възгледи.

Това разкри пред Novini.bg кандидатът за евродепутат от ВМРО Кристиян Шкварек, който днес закри кампанията си за евроизборите. "Аз се определям като десен, защото съм консерватор. Консерватизмът дава началото на дясното. Да бъдеш консерватор означва да бъдеш десен и обратното. Дясното е консервативното и националистическото. Това беше първата ми кампания и останах учуден от факта, че хората в малките населени места са изключително информирани, образовани  и се интересуват от много теми касаещи Европа като това ще затвори ли ЕС границите си за Африка и Азия, ще се федарилизира ли ЕС и други. Хората в България са доста по-образовани и начетени от това, което някои политици в центъра на София твърдят", категоричен беше Шкварек. 

"Категорично ще работя за еманципацията на Източна Европа вътре в Европейския съюз. В България се налага мнението, че ако критикуваш ЕС, значи си евроскептик и искаш да го унищожиш. Това не е вярно. Ние критикуваме нашата позиция в ЕС като неизгодна и не желаем да я заменим с излизане от ЕС или неговото унищожение. Искаме еманципация на нашите страни вътре в ЕС, така че те да могат да вземат максимално най-много и най-доброто от него", обяви кандидатът за евродепутат.

Цялата новина вижте тук

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани