Брад Пит, Лео Ди Каприо и Тарантино обраха овациите в Кан

10:20, 22 май 19 / Любопитно 25 1892 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Култовият американски режисьор Куентин Тарантино представи новия си филм "Имало едно време в Холивуд" в конкурсната програма на фестивала в Кан. Главните роли се играят от  холивудските звезди Брад Пит и Леонардо ди Каприо, които бяха посрещнати на червения килим с горещи овации.

Брад Пит и Леонардо ди Каприо в новия филм на Тарантино

Присъствието на Тарантино никога не е оставало незабелязано в Кан. Любителите на киното още си спомнят неговата първа "Златна палма" за "Криминале", която му беше връчена от Клинт Истууд през 1994 година. И как се заяде с жена от публиката, след получени освирквания, припомня Франс прес, цитирана от БТА.

На ексцентричния американски режисьор му трябваха 10 години, за да се завърне в Кан за представянето на "Убий Бил 2".

Той се размина със "Златната палма" с "Гадни копилета" през 2009-а, но все пак не пропусна да направи своето шоу на червения килим, танцувайки с Мелани Лоран.

С подобно изпълнение той дари публиката на Кроазет и с Ума Търман за 20-годишнината на "Криминале".

В новата си кинотворба с времетраене 2:45 часа именитият американски режисьор се връща към епохата на хипитата в Лос Анджелис. Тук през 1969 година се кръстосват пътищата на актьора от телевизионни уестърни Крис Долтън и неговия дубльор в каскадите Клиф Бут. В търсене на холивудска слава двамата мъже, които са съседи на зверски убитата актриса Шарън Тейт, съпруга на режисьора Роман Полански (в ролята Марго Роби), се изправят и пред други знаменитости от калибъра на Брус Лий и Стив Маккуин.

Един доста винтидж дух витае над цялата кинотворба, чието заглавие е вдъхновено от спагети уестърна на Серджо Леоне, един от учителите на Куентин Тарантино. На Тарантино може да му се усмихне шансът в неделя да спечели втора "Златна палма" и да се изравни по този показател с Били Огъст, Франсис Форд Копола, Люк и Жан-Пиер Дарден, Михаел Ханеке, Шохей Имамура, Емир Кустурица и Кен Лоуч.

Тарантино призова феновете си в Туитър, гледали филма му, да не разкриват сюжета пред другите бъдещи зрители.

"Който обича киното, ще ме разбере!", довери режисьорът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама