Вижте частния самолет на Елвис Пресли отвътре

18:00, 22 май 19 / Любопитно 25 189 Topnovini
1

Макар и да не е обявено официално, бихме заложили доста пари на това, че любимият цвят на Елвис Пресли е бил червеният. Все пак, той е сложил червен килим от стена до стена в дома си в Палм Спрингс. А последното доказателство идва под формата на „Lockheed Jetstar“ от 1962 година. Обзавеждането вътре е по проект на самия Пресли и включва доста дърво, червени кадифени седалки и рошав килим.

Музикантът споделя частния си самолет с баща си Върнън Пресли. Но след смъртта на краля е оставен на произвола в Розуел за 35 години. Сега превозното средство е обявено за продан на публичен търг и всеки, който иска да пътува като рокзвезда, може да го притежава. Но трябва да предвиди и ремонт на двигателите.

Друго интересно е, че интериорът не е променян от последното летене на Елвис. Бъдещият притежател ще получи и оригиналните документи, подписани от самия Пресли, в които се описват проектите за дизайна на самолета. Другите два частни самолета на звездата са изложени в музея на Елвис Пресли в Тенеси, но не се знае дали и третият ще се присъедини към тях.

Вижте снимки на самолета тук!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 270 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.