Вижте частния самолет на Елвис Пресли отвътре

18:00, 22 май 19 / Любопитно 25 1004 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Макар и да не е обявено официално, бихме заложили доста пари на това, че любимият цвят на Елвис Пресли е бил червеният. Все пак, той е сложил червен килим от стена до стена в дома си в Палм Спрингс. А последното доказателство идва под формата на „Lockheed Jetstar“ от 1962 година. Обзавеждането вътре е по проект на самия Пресли и включва доста дърво, червени кадифени седалки и рошав килим.

Музикантът споделя частния си самолет с баща си Върнън Пресли. Но след смъртта на краля е оставен на произвола в Розуел за 35 години. Сега превозното средство е обявено за продан на публичен търг и всеки, който иска да пътува като рокзвезда, може да го притежава. Но трябва да предвиди и ремонт на двигателите.

Друго интересно е, че интериорът не е променян от последното летене на Елвис. Бъдещият притежател ще получи и оригиналните документи, подписани от самия Пресли, в които се описват проектите за дизайна на самолета. Другите два частни самолета на звездата са изложени в музея на Елвис Пресли в Тенеси, но не се знае дали и третият ще се присъедини към тях.

Вижте снимки на самолета тук!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама