Юнкер: Омръзна ми от постоянните отлагания на срока за Brexit

08:10, 23 май 19 / Свят 25 902 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, пред телевизия CNN, че губи търпение заради постоянните отлагания на срока за излизане на Великобритания от ЕС, съобщи ТАСС. 

Последният опит на Тереза Мей да спаси сделката си пропадна

"Длъжен съм да кажа, че започва да ми омръзва, защото всички ние се движим от едно продължаване на срока към друго. Хората губят търпение", каза той и добави: "Иска ми се да кажа "да" на провеждането на втори референдум, макар и да не съм уверен, че резултатът ще бъде много по-различен". Юнкер отбеляза, че на страните от ЕС не им остава друго, освен да наблюдават хода на дебатите за Brexit във Великобритания. 

Говорейки за наложилите заради тези отлагания избори за Европарламент на Острова, политикът изрази недоволство, защото "всички знаят, че те напускат Европарламента, но при това ще имат значително влияние върху някои моментни решения, които той ще приема".

Юнкер отново изрази съжаление, че Еврокомисията не е могла да окаже противодействие на разгърналата се в Обединеното кралство кампания за излизане от ЕС през 2016 г. "Разстроен съм, защото послушах британското правителство, (бившия премиер Дейвид) Камерън и не се намесихме. Защото единствената институция, единствените хора, които можеха да се опълчат срещу онези, които лъжат в британската кампания, бе Еврокомисията. Не бяхме прави, че не се намесихме в дискусията", подчерта Юнкер. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама