Илияна Йотова: ''В Европа трябва да изпратим грамотни хора, със силна воля за промяна''

19:15, 26 май 19 25 896 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Гласувах за знаещите хора. В Европа трябва да изпратим грамотни хора. На второ място хора със силна воля и кураж да променят Европа, която не може да остане такава, каквато е в момента'', това каза вицепрезидентът Илияна Йотова, която гласува в Професионалната гимназия по фризьорство и козметика „Княгиня Евдокия“, предаде БГНЕС.

Йотова коментира, че няма значение дали идваш от малка или голяма страна, важното е да знаеш къде си, какво искаш да промениш и как да го направиш, както и да търсиш съюзници, с които целите да бъдат постигнати.

„Трябва да се променят политиките и тяхното съдържание. Има прекалено много регулации там, където не са нужни, а на други места те са повече от необходими. Визирам борбата с тероризма, визирам кризата с миграцията, сигурността на европейските граждани. По-малко регулации по отношение на селското стопанство и икономиката, но най-вече в областта на сигурността, от където трябва да се започне“, каза Йотова в отговор на въпрос на БГНЕС.

Тя подчерта, че е важно как ще бъде формирана следващата многогодишна финансова рамка и от нея зависи как ще се развива Европа през следващите 5 години, независимо дали Брекзит ще се случи или не.

Йотова каза още, че е важно следващият ни еврокомисар да е по разширяването на съюза, защото България може да бъде посредник между Западните Балкани и Европа.

„Еврокомисията продължава да бъде с особено големи правомощия и от нея зависи политиката на Европа. Никои по-добре от нас на този етап няма да се справи с тази задача, никой по-добре от нас не познава манталитета на Балканите, защото не е лесно да стане този преход от сегашната ситуация към бъдещо европейско членство“, заяви тя и добави, че бъдещият еврокомисар трябва да е резултат от публичен и обществен дебат, а не от кабинетно решение, за да не се срамуваме.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама