Кого изпращаме в Европейския парламент?

06:28, 27 май 19 25 2559 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пет партии ще имат свои представители в новия Европейски парламент - ГЕРБ, "БСП за България", ДПС, ВМРО и "Демократична България", според прогнозните резултати.

Според данните до момента, преди да бъде отчетена преференцията за евроизборите, в Европейския парламент ГЕРБ ще изпрати шестима депутати, БСП - петима, ДПС - трима депутати, ВМРО - двама, а Демократична България ще има един представител. 

В Европейския парламент от ГЕРБ влизат водачът на листата на Мария Габриел, Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Асим Адемов, Александър Йорданов.

ГЕРБ печелят евроизборите, депутати пращат още четири партии

БСП ще има петима представители - Елена Йончева, Петър Витанов, Цветелина Пенкова, Иво Христов, Сергей Станишев.

ДПС ще бъде с трима евродепутати. Водачът на листата Мустафа Карадайъ обяви, че няма да замине за Брюксел. Твърде възможно е това да направи и Делян Пеевски, който е втори в листата. Решението обаче ще бъде взето в следващите дни. Трети в листата им е Илхан Кючук.

ВМРО успява да класира двама евродепутати. За Брюксел вероятно заминават водачът на листата им е Ангел Джамбазки и вторият - Юлиян Ангелов.

Един свой представител в следващия Европейски парламент ще има и „Демократична България” и това вероятно ще бъде Радан Кънев, но резултатите от преференциите ще определят между него и Стефан Тафров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама