"Демократична България" печели вота на българите в чужбина

09:05, 27 май 19 25 1779 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

При обработени 99.48% от протоколите на секциите извън страната, "Демократична България" печели 28.75% от гласовете, ГЕРБ - 22.16%, БСП - 15.42%. Това показват резултатите, публикувани на сайта на Централната избирателна комисия към 7 часа сутринта.

Атанас Атанасов: Над 50% от избирателите на "Демократична България" са се възползвали от преференциите

За ВМРО са гласували 7.06%, за ПП "Възраждане" - 4.26%, за ДПС - 4.06%, за "Път на младите" - 3.10%. Десислава Иванчева е подкрепена от 2.96% от гласувалите извън страната, а ВОЛЯ от 2.09%.

"Това са гласовете на свободните хора. Те ни дадоха надежда", заяви пред bTV съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов. По думите му, ниската избирателна активност е резултат от отлив на гласоподаватели на ГЕРБ.

"Очевидно е, че БСП не може да смъкне ГЕРБ от власт и не е алтернатива на тази политическа власт. Абсолютно наложително е да се изведе нова политическа алтернатива. Тази подкрепа, която ние получихме, ни обнадеждава и ще работим много усилено за предстоящите местни избори да бъдем алтернативата на това управление", допълни Атанасов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама