Цяло село, направено с 3D принтер, ще оживее в Латинска Америка

15:20, 27 май 19 / Любопитно 25 1630 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първото в света село само с къщи, изработени на 3D принтер, ще се появи тази година в Латинска Америка. Авторите на проекта обаче засега не разкриват точното местоположение. В екипа влизат швейцарският дизайнер Ив Беар със студиото си Fuseproject, благотворителната организация New Story и компанията ICON, която се занимава със строителни технологии, съобщава "24 часа".

Осъществяването на идеята е посветено на борбата с бедността и цели осигуряването на покрив на семейства, живеещи с по около 200 долара месечно. Къщите в селото ще бъдат евтини, но с достатъчно удобства и опции за реакция при климатични промени и дори при нужда от още площ.

Предвижда се тя да е 55 квадратни метра за всеки дом, като печатът на един продължава 24 часа. С цел добавяне на пространство системата допуска дострояването на втори етаж. Общата площ за една къща ще е 120 кв. метра, като в нея ще се разположат още лятна кухня и място за отглеждане на птици и на растения.

В стените ще има усилващи елементи, за да се гарантира сеизмичната безопасност, а планировката е изчислена така, че да се гарантира добрата вентилация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама