Каракачанов: Андрей Слабаков ще стане евродепутат, ако ВМРО вземат втори мандат

18:45, 27 май 19 25 1787 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Ако ВМРО вземат втори мандат, най-вероятно ще има разместване в листата на патриотите и той ще бъде за режисьора Андрей Слабаков'', това съобщи в студиото на bTV лидерът на партията Красимир Каракачанов.

ПЪРВО В ТОПНОВИНИ: Андрей Слабаков става втори в евролистата на ВМРО

По думите му, това става ясно от паралелното преброяване на ВМРО.

„В цялата листа само шест души са членове на ВМРО, останалите са хора, с които сме работили и имаме общи виждания – режисьорът Андрей Слабаков, ген. Шивиков , журналистът Мария Цветкова. Това са хора, които акумулираха преференциален вот, ние ги насърчихме да се съревновават”, коментира Каракачанов.

Лидерът на ВМРО коментира и различията му с председателя на „Атака” Волен Сидеров. Той отхвърли твърденията, че сменява често позицията си.

„Ние се бяхме разбрали джентълменски – да не се нападаме по време на кампанията и каквото сабя покаже. Накрая да седнем, да анализираме резултатите на трите партии и да преценим кое е било по-правилно – да бъдем заедно или отделно ”, каза още Каракачанов и посочи, че няма намерение да разрушава малката коалиция – Обединени патриоти.

Водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки посочи, че те са изтърпели негативни кампании на четири партии – ВОЛЯ, „Атака”, „Възраждане” и „Презареди България”.

„Тези хора не работеха за своя положителна кампания, те искаха да свалят нас, да нямаме ние представителство”, каза още той.

Каракачанов добави, че резултатът на отстранената кметица на столичния квартал „Младост” Десислава Иванчева е наказание за техните опоненти.

Каракачанов обяви, че хората са гласували за ВМРО, защото им е омръзнало от негативизъм.

„БСП, които не водеха кампания за евроизборите, а кампания за окалване на основния си политически опонент – ГЕРБ. Те загубиха от тази работа. Вътрешнопартийните неразбирателства доведоха до едно разделение, което им провали резултатите от изборите”, посочи лидерът на ВМРО.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама