Борисов: Резултатите на ГЕРБ са много добри за състоянието, в което влязохме в тази кампания

18:56, 28 май 19 / Политика 25 1065 Topnovini
1
2

''За мен днес аплодисментите в ЕНП са, че сме победили друг лидер в ПЕС. Няма как социологическите агенции да са засичали преднина на БСП. Това са 7%. Видяхме къде са отишли парите за медии, социолози, политолози и т.н. Резултатите на ГЕРБ са много добри за състоянието, в което влязохме в тази кампания. Ние сме първа политическа сила сред работещите, младите, интелигенцията. Губим при тези над 60 години и ниско интелигентните – тези без образование'', това каза премиерът Бойко Борисов преди заседанието на лидерите на ЕС. 

По повод на оствката на Корнелия Нинова, Борисов каза: "Не се вглеждам в другите партии, а в моята. Следващите дни ще кажем какво правим и как".

Корнелия Нинова подаде оставка

Той обяви, че в консултациите за председател на ЕК ще се обсъждат много имена.

"В консултациите ще се прехвърлят много имена. Сега виждате, даже и с Орбан ще се виждам – той е безспорен антикомунист. Тези, които говориха срещу него, завършиха в своите държави на 3 и 4 място, а той разгроми с 51%. Ние сме приятели от 20 години. Нормално е социалистите да искат техен кандидат, нормално е ние да се борим за нашата кандидатура. В следващите часове ще се говорят много неща. Това ще бъде едно надбягване и които успее да си задържи коня, както аз си задържах партията и я пуснах последните две седмици и победиха с много, те казват нараснахме, не са нараснали, вижте си резултата", каза Борисов.

По думите на премиера все още е рано да се говори по въпроса за български еврокомисар.

Относно резултатите от изборите премиерът обяви, че Лиляна Павлова е събрала голям брой преференции. "Това показва, че партията я обича, справила се е добре за европредседателството", добави той.

За местата, където ГЕРБ губи, ще бъде търсена отговорност и е възможно да има реорганизация на структури, каза Борисов.

"Имам резултати за всички области, дори в тези, в които губим, но градовете в сърцето, ние печелим. Някои организации или ще ги разформировам или наново ще ги правя. В Добрич и Плевен ще чистя всичко до корен. Там можете да бъдете сигурни", заяви премиерът.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани