Стоян Мирчев, БСП: Подаването на оставка без уговорки е реалното поемане на отговорност

09:02, 29 май 19 / Политика 25 2061 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Подаването на оставка без никакви уговорки е реалното поемане на отговорност, защото сме свидетели в нашата партия в минали периоди при много по-тежки загуби отговорност не е била поемана от ръководството на партията. Включително част от вътрешната опозиция на партията са били част от предишни ръководства, когато е трябвало да се поема отговорност. Това каза депутатът от „БСП за България” Стоян Мирчев по Нова телевизия.

Вигенин: Нинова не трябваше да подава оставка точно преди местните избори

Мирчев заяви, че след европейските избори всички партии са губещи. „Фактите са два. Ние загубихме тези избори при целия потенциал, който имахме предвид скандалите месец преди изборите и недоволството от управлението на ГЕРБ, но е и факт, че БСП от всички партии, които вкарват евродепутати е единствената партия, която вдига резултатите си спрямо миналите евроизбори. Губещи сме всички в тези избори, защото ниският процент на хората, отишли да гласуват, показва, че те са отвратени от политическата класа в България”, добави той.

БСП решава кога се връща в Народното събрание

Стоян Мирчев коментира мнението на вътрешната опозиция в БСП, че предложението за пряк избор на председател на партията е противоуставен. „Няма нищо противоуставно, поради простата причина, че според промените в него вече председателят на партията се избира от цялата партия чрез гласуване. В момента уставът е по този начин, т.е. няма нищо противоуставно. Те се плашат от този избор, защото е много по-висша форма на демокрация, когато не едни определени хора, малцинство от партията, избират председател, а цялата партия. Интересното е, че хората, които искат да върнат стария текст в устава и да не се избира председателят от цялата партия, а от Конгреса, част от тях бяха тези, които пропагандираха точно за обратното, когато променяха устава. Въпросът е какво ги е накарало само една година по-късно да си сменят отношението”, обясни депутатът.

Той съобщи, че днес парламентарната група ще се събере и ще обсъди връщането си в пленарна зала. "Може би връщането ни в парламента ще покаже, че сме алтернатива и хората да ни повярват", добави Стоян Мирчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама