Пеевски: Обмисляме по-ниско ДДС на хляба, лекарствата и книгите

09:57, 30 май 19 / Политика 25 1619 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След като за втори пореден ден депутатът от ДПС Делян Пеевски идва на работа в българския парламент, той обяви и конкретна законодателна инициатива, предаде БГНЕС.

„Мислим да внесем законопроект за намаляването на ДДС на хляба на 5%. Това е голям проблем. Да помислим още за лекарствата и за книгите“, заяви той пред журналисти в кулоарите на Народното събрание и подчерта, че за целта ще бъде потърсена подкрепа от всички парламентарно представени партии.

„Ще има още законопроекти, ще пълним медиите. Ще се случват хубави неща“, допълни още той. След дълго отсъствие Пеевски седна на депутатската банка за втори пореден ден, като при вчерашното си посещение обяви, че се отказва от депутатското си място в европарламента, за да остане в България.

„Мадона да беше дошла в българския парламент, нямаше да тичате толкова“, пошегува се зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев с журналистите. Конкретно за законодателната инициатива за въвеждането за диференцирано ДДС за някои стоки, Цонев обяви, че предстоят срещи с представители на конкретните браншове.

„Не искаме да бъдем популисти. Ние трябва да сме абсолютно сигурни, че цените ще паднат, за да го направим. Иначе може да се получи обратния ефект – те да задържат цените и само да им се увеличат печалбите“, обясни той. Сред предложенията на ДПС фигурира и такова за пренасочване на средства от бюджета за саниране към строителството на нови детски градини. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама