Валери Симеонов: В ГЕРБ оставките са принудителни

14:10, 30 май 19 / Политика 25 1585 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"В ГЕРБ оставките са принудителни, а не доброволни", заяви лидерът на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов. Той коментира оттеглянето от всички ръководни постове в партията на втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов и подчерта, че според него няма спор в това дали оставката му е поискана от лидера Бойко Борисов.

Цветан Цветанов подаде оставка от всички постове в ГЕРБ, Борисов я прие

„За мен е изненада, защото аз смятам, че досегашните резултати на ГЕРБ до голяма степен се дължат на неуморната дейност на Цветанов. Не само на тези избори, а практически в цялата в цялата история на ГЕРБ Цветанов има своето място на човека, който организира структурите и извършва цялата дейност по подготовката и реализацията на изборите“, смята Симеонов.

Той загатна, че оставката на Цветанов може да има връзка с постигнатите от него „пробиви“ в някои от смесените общини, в които според Симеонов ГЕРБ е успяла да „откъсне“ електорат от ДПС. „Това говори за една предполагаема връзка между г-н Борисов и ДПС, но това всичко е в сферата на вероятностите и не е добре за България, защото се оказва, че нашето коалиционно семейство има някакъв друг член – задкулисен“, коментира Симеонов.

Според него няма връзка между оттеглянето на Цветанов и завръщането на Делян Пеевски в парламента. „Виждам връзка между оставката на Цветанов и тези 30 млн., които бяха подарени миналата година на новозакупената ТЕЦ-Варна от Ахмед Доган за студен резерв. Подарени след отказ от ТЕЦ Марица-изток 2, която е в много тежко състояние. Тя се отказа от тези 30 млн. и те бяха дадени на ТЕЦ-Варна. Ето къде виждам връзка“, категоричен е лидерът на НФСБ.

Симеонов допълни още, че промените в ръководството на ГЕРБ няма да се отразят на отношенията в коалицията с "Обединени патриоти".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама