ТРЕНД: Предстоят сериозни рокади в местния елит на ГЕРБ

19:05, 30 май 19 / Политика 25 1460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Без съмнение оставката от днес на Цветан Цветанов е окончателна и това е краят". Това каза в "Още от деня" по БНТ политологът от ТРЕНД Димитър Ганев. "Вижда се умората от 10-годишното управление на ГЕРБ, нужна е свежест и са нужни нови лица. "Местните избори нямат нужда от централизация на кампанията, всеки работи за себе си по места", каза политологът.

"Очаквам сериозни рокади, но не на върха на ГЕРБ, а за местния елит. ГЕРБ се яви на местни избори и през 2007 г., има кметове от тогава, но умората в местната власт ще бъде компенсирана с промени", заяви Ганев.

На въпрос дали това е послание след "Апартаментгейт" Ганев каза, че посланието е към цялата партия и означава, че към никого няма да има прошка. "Там където има напрежение и проблем, решението е оставка или законодателна промяна, за да няма имиджови щети. Не знам дали някога е губил партията, Цветанов е държал организационно, сега Борисов влиза в партията истински и организационно, но ще се запознае с много повече лица в местната власт", прогнозира Ганев.

На въпрос дали има битка за поста на Цветанов политологът каза, че е възможно да има няколко фигури, които да поемат ресорите, с които Цветанов се е занимавал. Той даде за пример дейността на Даниела Дариткова, която се занимава само със своя ресор.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама