Румяна Коларова: Борисов трябва да обясни защо Цветан Цветанов напусна политиката

10:28, 31 май 19 / Политика 25 998 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бойко Борисов трябва да обясни защо Цветан Цветанов напусна политиката. Ако остане без обяснение защо, нещата вървят в негативна посока. Това каза политологът Румяна Коларова в сутрешния блок на Нова телевизия, където гостува със социолога Михаил Мирчев.

Отговорът на въпроса „защо” е абсолютно наложителен, защото се появиха всякакъв вид спекулативни теории. Трябва да има отговор, който да запази достойнството и на Цветанов, и на партията, ако се търси някакъв вид позитивно развитие”, каза тя. Коларова отбеляза, че отговор в посока на “пречистване на партията” би бил много унизителен за Цветанов. Според нея, ако не се даде яснота за оставката на заместник-председателя на ГЕРБ, ще се появяват спекулации и победата ще бъде интерпретирана като загубата. 

Всякакъв вид възможни интерпретации ще чуем, ако няма реално обяснение”, каза още тя.

Според Коларова, Томислав Дончев няма да заеме мястото на Цветан Цветанов. „Това е абсурд, защото една партия, когато се стабилизира, първото нещо ,което прави е да отделя човека, който я организира, от човека, който е в политиката. Това са отделни функции във всяка партия”, обясни тя.    

Коларова коментира въпроса за заместника на Цветанов чрез изказването на Борисов, че и без Цветанов местните структури си работят. Това означавало, че досега Борисов е бил медийно манипулиран за значимостта на Цветанов.

Въпросът е дали ЦРУ не се е отказало от него”- това заяви в “Здравей, България” социологът Михаил Мирчев.

Най-лошият шаблон от времето на комунизма е да му се благодари. Трябва да се каже дали действително защото е настъпил електоралните интереси на ДПС, както твърди Валери Симеонов, е освободен, или заради възможността да се провали сделката с F 16", отбеляза още Румяна Коларова.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама