Повдигнаха обвинения на 10 лица, задържани при акцията в Монтана

14:00, 31 май 19 25 1741 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на десет лица за участие в група за рекет и разпространение на наркотици в Монтана.

15 души са задържани при акцията в Монтана

Участниците в групата бяха задържани на 30-ти май при операция в Монтана и София. При съвместната операция са претърсени десетки адреси и автомобили, извършени са и множество лични обиски.

Мащабна акция на ГДБОП и жандармерията в Монтана

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е била ръководена от Мартин Антов и е действала в региона от 2012 г. Занимавала се е с разнообразна престъпна дейност – най-вече рекет над земеделски производители, бизнесмени и граждани, както и разпространение на наркотици.

При извършените действия по разследването на три адреса са намерени и иззети различни по количество и вид наркотици, над 20 000 лева и голям брой други доказателства за престъпна дейност. В къщата на ръководителя Мартин Антов са открити мачете и брадва, а в колата му – метална палка. Разпитани са десетки свидетели, повечето от които пред съдия, извършени са и голям брой разпознавания. Дейността на участниците в групата е документирана и със СРС.

С прокурорски постановления десетимата участници за задържани за срок до 72 часа.

На 1-ви юни Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искания за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама