Пороен дъжд и градушка заляха Пловдив

15:13, 31 май 19 25 5038 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изключително силна буря вилня в Пловдив този следобед. Няма информация за пострадали и щети, но улиците в града под тепетата се превърнаха в реки.

Близо 40 литра на квадратен метър дъжд, придружен с градушка са паднали над Пловдивско. Шахтите не са поели цялото количество дъжд, има места с прекъснато електрозахранване.

Първо град с размерите на грахови зърна падна в района на парк „Лаута”.

Малко след това десетки автомобили се оказаха в капан на бул. „Санкт Петербург”, след като дъждовните води от канализацията се върнаха обратно и издълбаха яма. Някои коли закъсаха, а други се наложи да се движат през насрещното и велоалея.

Сериозно е положението и на друга възлова пътна артерия – „Кукленско шосе”. То стана почти непроходимо в резултат на пролетното бедствие.

Проливни са валежите и в Централна и Южна България, като към 16.30 ч. най-поройно вали в Симеоновград, Димитровград, Харманли, Хасково, Раднево, Тополовград, Нова Загора, Раковски, Панагюрище. Вечерта и през нощта също ще има интензивни валежи и гръмотевични бури, предимно в Централна и Южна България. В районите с проливни валежи се очакват до 60 л/кв.м.

На 1 юни около и следобяд в много райони отново ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Температурите ще са около 22-26 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама