Наши военнослужещи участват в логистично учение на НАТО в Полша

20:00, 31 май 19 25 1230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Многонационално логистично полево учение „Capable Logistician – 2019“ с участието на 31 военнослужещи и автомобилна техника от Въоръжените сили на Република България ще се проведе в периода 1-15 юни 2019 г. в района на тренировъчния полигон на Полската армия „Drawsko Pomorskie Training Area” в Република Полша, съобщиха от МО.

Учението е планирано и организирано от Многонационалния логистичен координационен център в гр. Прага, Чехия, с подкрепата на Полша като страна-домакин. В него участват близо 1000 военнослужещи от 37 страни -членки на НАТО и страни-партньори. Целта на учението е реално отработване на въпроси, свързани с планирането и изпълнението на логистичното осигуряване на коалиционни сили на театъра на операцията и координиране на използването на многонационални и национални (на страната-домакин) логистични сили и ресурси.

От българска страна в учението участват военнослужещи от 30-и отряд за контрол на придвижването от състава на Съвместното командване на силите, формирования от състава на 91-ви инженерен батальон от 55-ти инженерен полк и 110-и логистичен полк от Сухопътните войски, 3-а авиобаза в Граф Игнатиево от Военновъздушните сили и Военна академия „Г.С. Раковски“. Старши национален представител в учението е полковник Анастас Бакалов от Съвместното командване на силите.

Участието в ученията от формата „Capable Logistician” допринася за повишаване на подготовката за логистично осигуряване на силите на Алианса. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама