6-годишното момиченце, пострадало при демонстрацията на полицията в Силистра, е с 8% изгаряния

17:30, 31 май 19 / Крими 25 521 Topnovini
1

Шестгодишното момиченце, прието днес в Университетската болница "Медика" в Русе, след като пострада при демонстрационно взривяване на светлинно-звукова граната в Силистра, е с осем процента изгаряния, но в стабилно състояние. То е много стресирано и уплашено.

Това каза д-р Наско Тютюнджиев от отделението по пластична хирургия в УМБАЛ "Медика" в града, цитиран от БТА. Припомняме, инцидентът стана около 11,00 часа днес на стадион "Доростол" в Силистра, където полицията в града извършваше демонстрация по залавяне на престъпник. Проявата е заключителна по програмата "Ваканция, здравей", която се провежда в детски градини и училища. Осколка от взривената граната рани още две момченца от детска градина. Те са получили обгаряния по крайниците, оказана им е спешна помощ и са били освободени.

Д-р Тютюнджиев обясни, че изгарянията на момиченцето са от втора степен и са обработени. Засегнати са десният крак, дясната ръка, дясната половина на гръдния кош и шията. "Надяваме се, че ще се възстанови напълно, но е още рано да се каже. Около половин час е продължила операцията. Предстои продължително лечение. Надяваме се да не се стига до пластика, а да овладеем положението само с превръзки. Това ще стане ясно след три-четири дни", каза д-р Тютюнджиев.

Болницата разполага с всички съвременни превръзки, необходими за лечение на изгаряния, а отделението по пластична хирургия е единствено на територията на няколко области.

Майката на детето - Радостина Радева, обясни, че е много стресирана от случилото се. Тя каза, че учителката на дъщеря ѝ се е намесила много бързо и я е спасила, след като якето ѝ пламнало.

Отстраниха шефа на полицията в Силистра заради ранените деца

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Страхувате ли се от коронавируса?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 93 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.