Борисов остана доволен от ремонтите в Сливен

12:58, 02 юни 19 / Политика 25 1434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира реновирани инфраструктурни обекти в Сливен.

Той посети новото кръговото кръстовище на ул. "Розова долина" в града, за което правителството отпусна над 2 322 000 лв. без ДДС.

Кметът на Сливен Стефан Радев заяви, че 400 000 хиляди лева са спестени от обществената поръчка за кръстовището.

За първи път някой кмет да спести от ремонти, пошегува се Борисов и обеща, че ще остави останалите пари за детска градина.

Министър-председателят видя и санираните жилищни блокове в кв. "Сини камъни", където има санирани общо 51.

"Сега почнаха всички да искат санирането. Когато БСП и ДПС говореха против санирането, вие мълчахте. Сега видяха, че има 3 милиарда лева излишък. Управлява се от добри стопани, затова държавата има излишък", коментира Борисов.

Кметът потвърди, че в града продължава да има голям интерес към програмата за саниране и хората се надяват тя да продължи. До момента в общината са завършени 18 от одобрените за участие в програмата 51 сгради.

Премиерът посети и обновения парк по поречието на река Асеновска, за който са отпуснати 1,6 милиона лева. С предоставеното от Оперативна програма "Региони в растеж" финансиране в размер на 2,2 млн. лв. са обновени 38 000 кв. м обществени пространства по двата бряга на р. Асеновска и в ж.к. "Република", които в продължение на години са били изоставени. Обособени са площадки за деца на различна възраст, спортни площадки, фонтан с падаща вода и питейни фонтани. Монтирани са арки, беседки и перголи. Има ново осветление и видеонаблюдение. Районът е озеленен. Обособени са нови паркоместа.

"Над 40 000 деца, които никога не са ходили на училище, ги вкарахме в класните стаи. Тази програма работи много добре", изтъкна министър-председателят при посещението си в ремонтираната по Оперативна програма "Региони в растеж" детска градина в Сливен. В нея има 140 деца и една група за деца със специални потребности.

Премиерът съобщи, че се обмисля да се направи и безплатна храна за детските градини.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама