Младен Маринов: 12 са били критичните точки в Пловдив, вече всичко е отводнено

11:10, 03 юни 19 / Политика 25 1584 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"12 са били критичните точки в Пловдив след пороя в неделя. Кризисният щаб в града е реагирал максимално бързо и адекватно и сутринта всички пловдивчани са могли да отидат спокойно на работа", съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който посети полицията и разговаря с кризисния щаб. 

Кризисен щаб заседава през нощта в Пловдив заради обилния порой

"Очаква се голямо количество дъжд и днес, затова ние не сме се успокоили", каза още Маринов. "Метеорологичните условия са такива, че това може да се случи на територията на
цялата страна", добави той.

Вътрешният министър обясни, че е предотвратена голяма авария, при която водата е можела да залее много електрически табла в НКЖИ.

Маринов обясни, че всички са в готовност да реагират при следващи валежи и заяви, че засега не е счетено за необходимо да се обявява бедствено положение в Пловдив.

"Щетите ще бъдат установени. Областните управители и кметовете ще го направят, на този етап не се обявява извънредно положение, материалните щети засега са нормални за такъв тип бедствия", поясни още той.

"30 души, сред които и деца и бременни жени, са били евакуирани снощи", каза главен комисар Николай Николов, цитиран от вестник "24 часа". По думите му, в града под тепетата са се излели над 70-80 л/кв. м. дъжд. Това е и причината за наводненията в подлези, приземни етажи, болници, изби.

Река Янтра преля при Велико Търново, порой във Враца

Областният управител Здравко Димитров посочи, че в региона валежите са били по-слаби и няма критично повишаване на нивата на реките

От Пловдив вътрешният министър Младен Маринов ще потегли към Казанлък и Велико Търново, където също имаше наводнения. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама