Разходка с най-красивия влак в Швейцария

18:00, 03 юни 19 / Любопитно 25 2293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Има два начина да изучите величествения пейзаж на Швейцария, замръзналите планински върхове и очарователните селски долини - на ски или на седалката във влака, отпивайки шампанско.

„Глетчър Експрес“ (Glacier Express) предлага най-красивите разходки в страната, разкривайки се по маршрута на влака.

Линията отваря през 1930 година и се движи между Сейнт Мориц/Давос и Цермат. Пътуването продължава осем часа, поради което е наричан „най-бавният експресен влак в света“. Прозорците му са по-големи от тези на обикновените влакове и стигат до покрива, ресторантът и неописуемите гледки обаче го слагат в графата на луксозните пътувания.

Тази пролет линията предлага една новост – трети вид билет, наречен „Excellence Class“. Какво значи това? Разликата се вижда още от качването на влака. Очаква ви платформа с опънат червен килим и бюро за посрещане, където служител проверява билета ви, взима палтото ви и багажа ви. Придружава ви до кремава кожена седалка с малка масичка, на която можете да поставите лаптопа си и да поработите, ако ви се налага. Семпли, почти незабележими детайли в дизайна, спомагат за приятното пътуване. С едно натискане на бутон можете да подсилите опората в кръста, да се открият малки вдлъбнатини в масата, за да можете спокойно да сложите шампанското, което ви се сервира щом седнете.

Безплатният високоскоростен интернет ви позволява да останете във връзка с досадните шефове или завиждащите приятели. Можете да наблюдавате маршрута на устройството си, като се посочват акценти като виадуктът Ландвасер, драматично високият, извит мост, който всички сме виждали по картичките и тунелът Готард, който е най-дългият тунел в света.

Прочетете още и вижте снимки тук!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама