Кметът на район „Северен“ в Пловдив остава в ареста

13:17, 03 юни 19 / Крими 25 780 Topnovini
1

Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за кмета на пловдивския район „Северен“ Ральо Ралев, обвинен от Специализираната прокуратура за корупционни действия.

Гаранция в пари от 60 000 лв. (какъвто е размерът на подкупа, искан от кмета) определи в същото време съдът за Иван Делевски, обвинен от Специализираната прокуратура като посредник в корупционната сделка. Мотивите са, че Делевски не е бил основният инициатор на деянието и неговата роля в корупционната схема е била второстепенна.

Гешев: Ралев е наблюдаван от пет месеца за корупционни престъпления

Според обвинението е налице реална опасност, ако е на свобода, Делевски да окаже влияние на свидетели или да идвърши друго престъпление. Освен това, събраните докзателства по делото са достатъчни, за да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, за което е обвинен.

Иван Гешев: 60 000 лв. са искани от строителя в район "Северен" в Пловдив, за да му се одобри проекта

Специализираната прокуратура протестира пред Апелативния специализиран наказателен съд определението на първата инстанция в частта му за мярката за неотклонение на Иван Делевски. Делото ще се гледа на втора инстанция на 11 юни 2019 г.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани