Продължава делото срещу акушерката Емилия Ковачева

07:30, 04 юни 19 25 1726 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийският апелативен съд (САС) ще заседава по делото срещу акушерката Емилия Ковачева. Тя е подсъдима за опит за убийство на новородено и на първа инстанция, която е Софийският градски съд беше осъдена на 18 години затвор.

Търсят синдром на Бърнаут в експертизи на акушерката Ковачева

Малката Никол, бита от акушерка, е отключила епилепсия

През декември 2015 г. Емилия Ковачева бе предадена на съд за това, че на 18 април същата година в отделението „Неонатология” на УМБАЛ „Софиямед” ООД, в стая за интензивно лечение и специални грижи за новородени, направила опит умишлено да умъртви малолетната Никол, родена на 14 април.

Запис на охранителна камера показва как жена, приличаща на Ковачева, която е била и на смяна тази вечер, пребива детенцето и го души, вследствие на което то получава мозъчен кръвоизлив. Малката Никол е получила и счупване на черепната кост заради нанесените й удари.

При предишни заседания един медиците, призовани като свидетели по делото заяви, че не разпознава Емилия Ковачева на записа, направен от охранителните камери. Показанията на друг свител пък се различаваха от тези, приложени в делото.

Родителите на битото бебе поискаха граждански иск в размер от 400 000 лева. Те встъпиха в делото и като частни обвинители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама