Мая Манолова: Няма основание за скок в цените на парно, топла вода и ток

08:54, 04 юни 19 / Общество 25 424 Topnovini
1

Националният омбудсман Мая Манолова определи очакваното увеличение на цените на парното, топлата вода и електроенергията като необосновано. Общественият защитник заяви, че с решенията си Комисията за енергийно и водно регулиране се превръща в основен генератор на инфлация в страната.

Председателят на КЕВР: Ток, парно и топла вода поскъпват заради международни причини

Последното увеличение на парното беше през октомври миналата година, когато цената на парното е достигнала най-високата си цена, припомни Манолова пред БНТ. От тогава цената на природния газ на международните пазари не се е увеличила. Така че основания за повишаване цената на парното, практически няма, каза Манолова.

КЕВР обсъжда поскъпването на тока от юли

"Още повече, че КЕВР ще започне обсъждане за по-високи цени на топлото преди да е определил цената на природния газ. Предложението на "Булгаргаз" е за намаляване даже на цената на природния газ - с 10 стотинки, но е реално намаление. В същото време се предлага цената на топлото да бъде увеличена, което няма никакво солидно обяснение. В същото време продължава да намалява количествата произведена и разпределена топлинна енергия, не намаляват технологичните загуби, намаляват ремонтните дейности, повишават се заплатите в дружествата, а в същото време се повишава цената на парното", отбеляза омдусманът.

"Нито един от показателите, които КЕВР представя не се подобрява", каза още Манолова.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани