Токът поскъпва с около 3,5% от 1-ви юли

12:08, 04 юни 19 25 1489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Цената на тока от 1-ви юли ще се увеличи в рамките на инфлацията – около 3,5%. Това заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов.

"Ако искаме да удовлетворим всички условия на трите ЕРП-та, цената на тока би следвало да скочи с 50 – 60%, а КЕВР това няма да го допусне", заяви Иванов, цитиран от БГНЕС.

Мая Манолова: Няма основание за скок в цените на парно, топла вода и ток

КЕВР обсъди новата цена на тока за бита от 1-ви юли. На заседанието присъства и омбудсманът Мая Манолова, която заяви, че е недоволна от решението, заседанието да се провежда без присъствието на граждани.

Председателят на КЕВР: Ток, парно и топла вода поскъпват заради международни причини

Предложението на регулатора беше цената на тока за бита да се увеличи с 3.48%. Според постъпилите искания на трите електроразпределителни компании, токът за клиентите на ЧЕЗ ще поскъпне с 3,46%, за ЕВН – 3,59%, Енерго Про – 3,38%.

Искат поскъпване на парното и топлата вода с до 17%

Преди дни стана ясно, че КЕВР предлага също средно увеличение с 4,5% на парното и топлата вода за цялата страна. Най-голямо увеличение на цените се очаква в Разград - 17,53%, Габрово - 12,53%, в София увеличението ще бъде 4,3%. Намаление на цената се планира единствено за сливенската топлофикация. Окончателно решение ще се вземе в края на юни отново след обществено обсъждане.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама