Явор Колев разкри педофилските схеми в интернет

19:35, 04 юни 19 25 1236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От началото на годината сме заловили над 25 души, обвинени в педофилия. Всички те са българи от различни градове в страната. Повечето от тях са мъже, но има и жени. Това заяви началникът на отдел киберпрестъпност в ГДБОП Явор Колев пред "Всичко коз" по Канал 3.

"Обикновено извършителите на тези престъпления са мъже на възраст между 20 и 50 години. Заловените нямат общо един с друг. Те са хора, които се занимават и с разпространение на сексуални материали с участието на деца", каза още той.

"Извършителите често създават профили в социалните мрежи на малки деца и търсят приятелството на момчета и момичета. След това ги приканват да им изпратят снимки по бельо или без него, като последва и изнудване. Под заплахи ги приканват да извършват сексуални действия пред камера. Притежавайки тези клипове, те продължават изнудването и накрая може да се стигне до реален контакт в реалното пространство", разкри Колев.

"Педофилите са много добри психолози и водят разговор с детето много време преди да го предразположат да покаже части от тялото си", коментира началникът на отдел киберпрестъпност в ГДБОП.

"Децата на възраст между 7 и 12 години са много доверчиви", завърши Явор Колев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама