Отпускат половин милион за преглед и ремонт на кораба „Радецки“

11:10, 05 юни 19 / Политика 25 1317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отпускаме половин милион за планов преглед и ремонт на моторния кораб „Радецки“. Това каза министър-председателят Бойко Борисов преди редовното правителствено заседание.

Всички се прекланяме пред подвига на Ботев. Всички свързваме името му с кораба „Радецки“. Не случайно, че в най-хубавите патриотични песни е споменаван и той“, уточни премиерът.

В точка 12 в проект за постановление за одобряване на допълнителни разходи за 2019 г. по бюджет на Министерството на културата за извършване на планов преглед и ремонт на моторен кораб-параход „Радецки“ – Козлодуй“, добави Борисов.

 По думите на премиерът на времето така са приватизирали корабостроителницата в Русе и не е имало как да бъде направен ремонтът в България, а в Румъния.

„ Даваме незабавно да се отремонтира корабът, така че да могат учениците, децата и който иска да се вози на него и да пресъздаде подвига за героизма на Ботев“, добави Борисов.

Националната светиня – корабът „Радецки“ ще бъде съхранен във времето, благодарим за подкрепата на премиера Борисов, каза на брифинг в Министерски съвет кметът на Община Козлодуй Маринела Николова.

"Искам да благодаря от свое име и от името на моите съграждани за подкрепата, която получихме в лицето на премиера Борисов, че бяха осигурени тези средства, за да можем да запазим една национална светиня и да я съхраним във времето, допълни кметът на Козлодуй.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама