Сидеров: Можем да изкараме мандата и без да се обичаме

12:00, 05 юни 19 / Политика 25 957 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Можем да изкараме мандата и без да се обичаме, прегръщаме и целуваме помежду си. Политиката не е емоция, брак или годеж, а е съвместна работа в името на постижими цели". Така лидерът на "Атака" и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров описа отношенията в т.нар. малка коалиция.

„Подписали сме управленска програма, тя трябва да се изпълни“, категоричен е Сидеров.

Валери Симеонов: „Атака“ и ВМРО да се оправят – зрели хора са

Той още веднъж заяви, че според него 7-те процента на ВМРО на евровота са в резултат на сделка и нечестен вот. „Първо – имам информация. Второ – дори да си само наблюдател се вижда, че покупката на американските самолети, подкрепена и движена от Каракачанов и струваща на българския данъкоплатец 3 млрд. лв., е сделка. Партията на Каракачанов да бъде припозната и възприемана като единствената в патриотичното пространство“,смята Сидеров.

Волен Сидеров: Каракачанов трябва да ми е благодарен, че е на този пост и постига такива успехи

Той подчерта, че не знае дали при тези негови констатации коалицията „Обединени патриоти“ може да продължи да съществува в този си вид. „Тази коалиция до голяма степен се дължи на моите усилия. Една година полагах усилия да координирам работата на три различни партии, но последната година някак си съм дистанциран от работата на парламентарната група, защото има много големи различия. По основни въпроси по някога се разминаваме“, обясни Сидеров, цитиран от БГНЕС.

Лидерът на "Атака" коментира още, че заради ниската избирателна активност на изборите за Европейски парламент се поставя въпросът за тяхната легитимност и обоснова необходимостта от законодателни промени в тази посока. „Трябва да се приемат поправки в Изборния кодекс, които да постановяват, че ако са гласували по-малко от 50% от избирателите, изборите не се признават за легитимни. Както е с референдумите“, посочи Сидеров.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама