Румен Радев се среща с Владимир Путин в Санкт Петербург

06:40, 06 юни 19 / Политика 25 1182 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Румен Радев ще разговаря с руския си колега Владимир Путин в Санкт Петербург. Българският държавен глава ще бъде в града между 6 и 8 юни, за да участва в Петербургския международен икономически форум.

Срещата между Радев и Путин е втората между двамата държавни глави след разговора им в Сочи през 2018 година, на която беше възстановен диалогът на най-високо политическо ниво между България и Русия след десетгодишно прекъсване.

По-късно през деня Румен Радев ще се срещне и с представители на българската общност в Санкт Петербург.

На 7 юни българският държавен глава ще участва в президентския панел на Петербургския международен икономически форум, посветен на изпълнението на целите за устойчиво развитие на Организацията на обединените нации до 2030 година.

В рамките на визитата си в Санкт Петербург президентът Румен Радев ще проведе среща и с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, както и с министър-председателя на Армения Никол Пашинян.

В делегацията, водена от държавния глава, участват заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова и председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в българския парламент Петър Кънев.

По време на посещението си в Русия президентът ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама