Тъмнокож е участвал в ликвидирането на последиците в Чернобил

15:41, 05 юни 19 / Любопитно 25 2620 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тъмнокож военен е участвал в ликвидирането на последиците от аварията на Чернобилската АЕЦ. Сензационното откритие, което звучи като виц, е направено от украински журналисти.

Поводът е безумният скандал около сериала на НВО „Чернобил“. Скандалджиите обвиниха авторите на изключително успешния сериал в липса на расово разнообразие, под което те разбират отсъствие на чернокожи?!?! Защитници на равните права явно не знаят, че в бившия Съветски съюз не живеят негри.

Британската сценаристка на „Чернобил“ Карла Мери Суит се опита да обясни това, но нещо не й се получи и скандалът само се задълбочи.

И тук се притекоха на помощ украинските журналисти от изданието theБабель. Те откриха тъмнокож ликвидатор, както се наричат участниците в борбата с последиците от чернобилската авария.

Мъжът се казва Игор Хиряк, роден през 1967 г. и в момента живее в град Череповце.

Той е служил в 210 потонно-мостова бригада – това е съединение на инженерните войски на Украйна, което е било базирано в Киев. В състава му е влизала частта № 75110, където е служил Хиряк. Тя е участвала в ликвидирането на последиците от Чернобилската катастрофа от април 1986 до ноември 1990 г.

Сериалът ''Чернобил'' е с най-висок рейтинг в историята

През април 2016 г. Игор Хиряк е публикувал в социалните мрежи фотография от Чернобил, включително благодарствена грамота за „образцово изпълнение на дълга към Родината“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама