Каварна е носител на титлата Европейски град на спорта за 2020 г.

22:06, 05 юни 19 25 1552 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Каварна официално вече е носител на титлата Европейски град на спорта за 2020 година, написа в профила си в социалната мрежа "Фейсбук" кметът Нина Ставрева.
 
"Днес получих поздравително писмо от председателя на ACES Europe Джан Франческо Лупатели, в което той казва:
 
„Имаме честта да обявим Каварна за Европейския град на спорта за 2020. Поздравления за наградата, защото вашият град е наистина добър пример за спорта, който е инструмент за здраве, интеграция, образование и уважение, които са и основните цели на ACES Europe.
 
Също така сте разработили примерна спортна политика с хубави съоръжения, програми и дейности. Затова ви каним на следващата Гала церемония на ACES EUROPE през ноември 2019 г. в Европейския парламент в Брюксел. Бихме искали да разширим тази покана до целия Ви екип.
 
Много хора ще присъстват на събитието, включително членовете на ЕП, министри, кметове и други органи. Будапеща 2019 ще предаде титлата Европейска столица на спорта на Малага 2020 в една голяма церемония.
 
Освен това всички наградени градове и общности ще получат своите флагове за 2020 г. Ще присъстват кметовете на Малага, както и на Столиците на спорта Лисабон 2021 и Хага 2022.
 
Ние ще обявим и коя ще бъде Европейската столица на спорта за 2023 година. Това ще бъде идеалната възможност за обмен на опит и взаимодействие между общините, които ще бъдат носители на титлите през следващата година. От днес Вашия град е посрещнат в семейството на ACES EUROPE. Благодарим Ви предварително за сътрудничеството и Ви очакваме с нетърпение. Приветстваме ви в Брюксел през ноември в европарламента“.
 
Да спортуваш е модерно!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама