"Артекс" започна дела заради спирането на небостъргача "Златен век"

13:40, 06 юни 19 25 1423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 5-ти юни в Софийски градски съд са образувани две граждански дела по постъпили искови молби от фирмите "Артекс - Златен Век" и "Артекс - инженеринг". Това съобщиха от пресцентъра на Софийски градски съд. Молбите са по чл. 45 от ЗЗД и са срещу Никола В. и Мариан Б.

„Артекс“ обжалва заповедта за спиране на строежа на „Златен век“

Исковете са в размер на 200 000 лева - за разпространяване на "неверни, клеветнически и обидни твърдения за компанията, използвайки всички възможни средства като социални мрежи, телевизионни, печатни и онлайн медии."

ДНСК връчва заповедта за спиране на строежа на "Златен век"

Според сайта, който представя всяка информация, свързана с блокирания строеж на "Златен век" - Arteks.eu, "Артекс" ще продължи да търси правата си в съда и срещу други участници в обвиненията, заради които компанията губи по 120 000 лв. на седмица или общо 840 000 лева от 15-ти април тази година насам, пише сайтът dir.bg.

"Артекс" пише на президента: Разчитаме да проучите обективно случая "Златен век"

"Артекс" обяви на 4-ти април, че преустановява строителството на "Златен век" и започна да обезопасява обекта "Златен Век". Тогава компанията съобщи, че технологичният срок за отстраняване на констатираните от ДНСК забележки е до 15 април 2019 г.

В писмо до президента от 9 април от компанията написаха, че "заповедта за спиране на строежа ще засегне съществени законни права и интереси на АРТЕКС и ще причини вреди в размер на десетки милиони. Да, компанията има право и ще предприеме мерки за защита, включително по съдебен ред. Но кой ще понесе отговорността от присъждане на обезщетение в полза на дружеството?"

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама