Германец е обвинен за убийствата на над 85 души

14:02, 06 юни 19 25 1445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Германското правосъдие призна за виновен 42-годишния Нилс Хьогел, работещ като медицинска сестра, за убийствата на 85 души, което го направи един от най-опасните серийни убийци в днешната история и го осъди на най-тежко наказание по националния наказателен кодекс.

Престъпленията, извършени от Нилс Хьогел "надхвърлят всякакво разбиране и граници", каза президентът на трибунала Олденбург, налагайки му доживотен затвор.


Мъжът е инжектирал наркотици на пациентите си между 34-96 - годишна възраст, в болниците, където е работил от 2000 до 2005 година.

Полицията подозира, че той действително е убил 200 души, но не може да бъде доказано, след като телата на голям брой от жертвите са били кремирани.

"Искрено искам да се извиня на всички за цялата вреда, която съм ви сторил през всичките тези години," каза Нилс Хьогел в сряда на роднините на жертвите и добави, че  "ден и нощ" е преследван от "срам" и "разкаяние".


За да задоволи болезненото си желание да блесне в медицината, той произволно е избирал пациенти и се опитвал да ги съживи, най-често без успех.

След като призна всички факти, Нилс Хьогел признава, че е автор на 43 убийства, а за други пет отрича. За останалите 52 той вече не си „спомня“. Въпреки че е отговорен за действията си, той страда от "тежко нарцистично разстройство", каза психиатър Макс Стелъл в съда.

Мащабът на делото, повдигна въпроса за отговорността на болниците, които не реагираха, въпреки прекомерната смъртност, наблюдавана по време на работа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама