Отчитат рекордно количество на кокаин в Европа

15:08, 06 юни 19 / Свят 25 1218 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Броят на конфискациите на кокаин - 140,4 тона са "достигнали най-високите нива, регистрирани някога" в Европейския съюз, отбелязва годишното проучване на Европейския център за мониторинг на наркотиците пред Франс Прес.

Доставката на кокаин, първият незаконен стимулатор в Европа с 3.9 милиона годишни потребители, "никога не е била по-висока", според проучването основано на данни събрани през 2017 г.

Кокаинът остава с цена на дребно между 55 и 82 евро за грам в Европа.

Мъж почина в самолет, след като погълна 246 пакета кокаин

„Растежът на големия обем трафик през големите пристанища е поразителен“.

В Белгия - 45 тона - и в Испания - 41 тона - чиито пристанища са историческите морски входни точки за кокаин в Европа, най-големите са били конфискувани през 2017 г.

"96 милиона" хора на възраст между 15 и 64 години "вече са експериментирали с незаконен наркотик по време на живота си. Канабисът е с 24,7 милиона потребители през изминалата година.

В Европа през 2018 г. са открити 11 нови синтетични опиоиди, обикновено под формата на прах, таблетки или течности", според доклада.

Европа изглежда, че играе "нарастваща роля" в производството на синтетични наркотици. Около 6,6 милиона екстази бяха конфискувани през 2017 г. в ЕС, нечувано от 2007 г. насам, както и съдържанието на MDMA, което достигна „върха на десет години“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама