Путин: Отношенията между Москва и София се възстановяват

17:15, 06 юни 19 / Политика 25 1252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският президент Владимир Путин прие българския държавен глава Румен Радев. Стопанинът на Кремъл подчерта, че отношенията между Москва и София постепенно се възстановяват, а Радев посочи, че съществуват условия за увеличаването на доставките и транзита на руски газ през България.

Румен Радев: Има условия за увеличаване на доставките на руски газ

„Искам да ви запозная по-подробно с това, че България продължава да модернизира газотранспортната си система, с цел да създаде газоразпределителен център, газова борса, изграждат се интерконектори с нашите съседи. Това дава нови възможности за допълнителни доставки на руски газ през  България в посока Централна Европа“, каза Радев. Стратегически партньори сме в областта на енергетиката и това партньорство може да се задълбочи,  добави още той.

Отношенията между Москва и София започват да се възстановяват във всички направления, заяви руският президент Владимир Путин.

„В началото на наша среща бих желал да констатирам, че отношенията между Русия и България постепенно се възстановяват. За това говори и неголемият, но все пак устойчив растеж на стокообмена“, каза руският домакин пред Радев.

Това е втората среща на българския държавен глава със стопанина на Кремъл, след разговорите им в Сочи през май 2018 г., на която беше възстановен диалогът на най-високо политическо ниво между България и Русия след десетгодишно прекъсване.

Президентът Радев на посещение в Руската федерация от днес до 8 юни. Той ще участва в Международния икономически форум в Санкт Петербург.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама