Центърът по наркомании няма да бъде закрит

19:10, 06 юни 19 25 1230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националният център по наркомании няма да бъде закрит, а ще се слее с Центъра по обществено здраве и анализи. Една от причините за това е, че с настоящия си капацитет от 14 души центърът по наркомании не може да изпълнява възложените му задачи. Заключението е на здравния министър Кирил Ананиев, който разясни идеята си за окрупняване на центъра пред парламентарната комисия по здравеопазване, съобщава Дарик. През последните дни се появиха редица твърдения, че държавата обръща гръб на зависимите.

"Ние не закриваме Националния център по наркомании, а го преобразуваме чрез вливане в Националния център за обществено здраве и анализи. Запазват се всички функции на Националния център по наркомании, както и състава, който работи в двете специализирани дирекции. Запазват се и позициите на България в международните форуми. Националният фокусен център е част от европейската система за наркотиците - този център ще се запази и ще продължи да е част от европейската система за наркотиците", посочи здравният министър.

Проектът за новата стратегия за борба с наркотиците, както и изпълнението на старата са показали, че този капацитет в Центъра не може да изпълнява възложените му задачи.

"Това са 14 души, които са натоварени с изключително големи ангажименти и резултатите от тяхната дейност показват, че не постигаме резултатите, които очакваме", подчерта Ананиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама