Обвинения в сексизъм на ''Ролан Гарос"

08:35, 07 юни 19 / Свят 25 1025 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Организаторите на тенис турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" бяха обвинени в сексизъм след принудителна промяна в програмата, съобщава БГНЕС. След хаоса, който предизвика дъжда в сряда беше обявено, че нито един от двата полуфинала при жените няма да се играе не централния корт "Филип Шатрие". Мачът между Ашли Барти и Аманда Анисимова ще е на втория по големина корт "Сузан Ленглен", а Джоана Конта и Маркета Вондрушова ще играят на значително по-малкия корт "Симоне-Матио", който побира около 5000 зрители.

За разлика от женските мачове, полуфиналите при мъжете между Рафаел Надал и Роджър Федерер и Доминик Тийм и Новак Джокович ще бъдат на централния, 15-хиляден корт "Филип Шатрие".

Освен това двата полуфинала при жените ще започнат едновременно в 11 часа сутринта парижко време. "Много сме разочаровани от насрочването на полуфиналите при жените на по-малките кортове", каза изпълнителният директор на женската професионална тенис асоциация Стив Саймън.

Директорът на турнира Ги Форже каза, че осъзнава, че насрочването на мачовете на по-малките кортове може да обиди някого, но настоя, че "Ролан Гарос" винаги се опитва да бъде справедлив към всеки участник.

Бившата номер едно в света Амели Моресмо не приема обясненията на своя сънародник. "Това е срам за турнира", каза Моресмо и добави: "Решението е просто. Отворете двата големи корта едновременно и женските мачове могат да започнат в 13 часа, последвани от мъжките", заяви бившата тенисистка.

17-годишната Аманда Анисимова, която е най-младата състезателка на полуфинал от Големия шлем от 12 години каза, че не се вълнува на кой корт ще играе и се радва, че мачът не е отложен допълнително. Същата беше реакцията на Барти, която заяви, че радостта й от класирането на полуфинал доминира над предпочитанието на кой корт да се играе следващия й мач.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама