Родители обвиняват частна детска градина в София за насилие спрямо сина им

08:40, 07 юни 19 25 1567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Майка на 2-годишно дете е убедена, че синът ѝ бил подложен на насилие в частна детска ясла в София. По думите на родителите във вторник са получили детето си с хематом на ухото.

„Когато взех сина си, беше видимо стресиран, притеснен и трепереше. Учителката твърдеше, че през целия ден е плачел и не е искал да спи. След това забелязах, че ухото му е посинено. В „Пирогов” установиха, че е с хематом”, разказа майката Цветелина Стамболийска пред БТВ.

Лекарите са обяснили на родителите, че той се получава от рязко дръпване или извиване на ухото. Майката и бащата на детето искат да разберат кои учителки са били на сменя в деня на инцидента и защо директорката крие техните имена.

„Детето е изключително неконтролируемо и буйно. През цялото време плаче, бяга и се блъска в стени”, разказа от своя страна директорката на детска градина "Славейче" Ирена Радулова. Родителите обаче попитаха защо не са били информирани за поведението на сина им и обясниха, че когато са звънели да питат за него в яслата, учителките са им отговаряли, че всичко е наред. Освен това детето е било оставяно в детски центрове и не е проявявало подобно поведение.

Директорката обаче твърди, че те са били сигнализирани за агресивното му поведение. Майката и бащата отрекоха това да е вярно. Ирена Радулова каза още, че е препоръчано на родителите синът им да бъде консултиран с детски психолог.

„Освен да пазим тяхното дете, трябва да пазим и останалите”, допълни Радулова.

Други родители обясниха, че досега не са имали проблем в тази ясла и че са доволни от персонала.

Дирекцията по социално подпомагане се самосезира след подадения сигнал.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама