Желязков: Трябва да бъде преосмислен цялостният подход по пакета "Мобилност"

11:45, 07 юни 19 / Политика 25 1288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Трябва да бъде преосмислен цялостният подход по Пакета за мобилност I. Наблюдаваме несъответствие между предвидените мерки в законодателните предложения и начертаните дългосрочни цели, в областта на транспорта. Приетите на първо четене текстове в Европейския парламент, както и тези от общия подход на Съвета, са напълно неприемлива основа за последващи институционални преговори. Съвместните усилия следва да бъдат насочени към постигане на балансирана и устойчива правна рамка, за европейския транспортен сектор“, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.

Той обсъди с колегите си от Полша, Унгария, Литва и Латвия съвместна стратегия на единомислещите държави членки по Пакета за мобилност I. Срещата се проведе по време на вчерашното заседание на Съвета по транспорт на ЕС, в Люксембург.

Росен Желязков за пакета "Мобилност": Единомислещите оставаме непоколебими

Желязков подчерта, че ясната оценка на последствията на направените законодателни предложения, е крайъгълният камък не само за засилване развитието на Единния пазар, но и за осигуряване на подобрени условия на труд в сектора.

През следващата седмица министър Росен Желязков ще покани на среща представители на превозвачите и новоизбраните български членове на Европейския парламент. Основната тема на разговорите ще бъде предстоящите действия и съвместните стъпки по Пакета за мобилност I.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама