Как да се погрижим за посивелите коси като знаменитостите

20:00, 07 юни 19 / Любопитно 25 1414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Някои неща в живота не можем да избегнем. Като бръчките или посивяването на косите. Просто е неизбежно. Започва с няколко косъма, които се превръщат в кичури, снопове и цяла сива коса. И тъй като косата се променя, тя има нужда от специална грижа. Някои от най-добрите стилисти и фризьори споделят как може да се прикрие промяната или пък - да се подчертае, така че да изглежда зашеметяващо.

Как да преминем към напълно сив цвят?

Ако искате цялата ви коса да е сива, най-добрият начин е да изчакате това да стане от само себе си. Блондинките могат да смесят естествените си акценти с русата си коса. Брюнетките могат да слагат оцветител в корените си, който да е 1-2 нюанса по-светъл от естествения. Може да прибегнете и до коректор за корени, докато нюансът стане естествен. А най-лесният начин е просто да се подстрижете и да изчакате сивата коса да порасне.

Има ли евтин вариант за подръжка на сивия цвят?

Имате две възможности: да сложите фини и светли акценти в косата си, което да отвлича вниманието от сивите участъци. Другият вариант е да боядисате косата си в естествения си цвят, за да не се забелязва толкова посивяването.

Ако цялата коса е сива, променя ли се нейната текстура?

Да. Сивата коса може да изглежда по-груба, защото мастните жлези в скапла произвеждат по-малко себум, което води до суха коса. С възрастта тя губи блясък, плътност и пигмент – това я прави по-крехка и чувствителна към слънчевите лъчи. Прекаленото излагане на слънце и влага, белите и сиви коси се окисляват и изглеждат жълтеникави и потъмнели.

Има ли продукти, които да правят сивата ви коса блестяща и жизнена?

Сивата коса е по-суха, което значи, че трябва да добавите хидратиращи продукти, когато полагате грижи за нея. Хубаво е да използвате тониращ шампоан, който премахва жълтите тонове и прави бялата и сивата коса красива.

Прочетете още ценни съвети за сива коса тук!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама