Facebook забрани инсталиране на неговите приложения в новите Huawei

15:40, 07 юни 19 / Свят 25 1854 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Faceboook вече не позволява предварително инсталиране на неговите приложения на новите смартфони на китайската компания Huawei, съобщи Reuters, цитирана от БНР.

Клиентите, които вече притежават телефони на Huawei, ще могат да използват приложенията на Faceboook и да получават софтуерна актуализации, съобщи официален представител на водещата социална интернет медия. Той обаче подчерта, че на новите смартфони на Huawei повече няма да имат предварително инсталирани приложения на Facebook като WhatsApp и Instagram.

Huawei, чийто бизнес със смартфони стана най-големият генератор на приходи за компанията през миналата година, е една от фирмите в центъра на продължаващите спорове между САЩ и Китай, свързани със сигурността, както и ключов фактор в търговските преговори между двете водещи световни икономики.

Преди време Google също обяви, че повече няма да предоставя своя операционен софтуер Android за телефоните на Huawei, след като китайската компания беше включена в американския т.нар. "черен списък" с фирми.

След това Google призова властите във Вашингтон да отменят тази забрана на Huawei, тъй като американският технологичен гигант смята, че именно тя може да представлява опасност за националната сигурност на САЩ.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама