Разкриха две наркооранжерии в столицата

16:32, 07 юни 19 25 1480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служители на Главна дирекция "Национална полиция" разкриха две наркооранжерии в София, съобщават от МВР.

Задържан е 31-годишен мъж.

Вчера, в хода на проведена на територията на столицата операция, служители на ГДНП са разкрили  две наркооранжерии. На място те са установили и задържали  31-годишен мъж, занимавал се с отглеждане на наркотични растения. Действията са проведени под наблюдението на Софийската районна прокуратура. В хода им са извършени процесуално-следствени действия  на два адреса в София. На единия,  ползван от мъжа под наем, криминалистите открили оранжерия със засадени 585 растения в напреднал етап на развитие и оборудвана с въздухоотводи, поливна система, обезмирисители, лампи, суха маса и везни.


В рамките на операцията те установили, че мъжът притежава апартамент в затворен комплекс в столицата. При предприетото претърсване на адреса, полицаите установили  172 растения, отглеждани в парници, оборудвани с влагоуловители, въздухомери, таймери.
На задържания е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 354а и чл. 354в от НК.  По случая е образувано досъдебно производство за отглеждане и държане на наркотични вещества /растения и работата по документирането му продължава под ръководството на  Софийска районна прокуратура.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама