Станишев към пленума на БСП: Защо пак загубихме?

14:59, 08 юни 19 / Политика 25 1437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националният съвет на БСП се събра на закрито заседание, където след анализ на изборните резултати трябва  да бъдат взети организационни решения за подадената оставка от председателя на социалистите Корнелия Нинова.

Вътрешно-партиен избор или конгрес да избере лидерът на БСП, това е дилемата пред социалистите, която ще обсъждат на заседанието. Ще бъде разглидано и предложението на управляващите за един лев партийна субсидия. В момента от "Позитано" 20 коментират това като популизъм. Председателят на европейските социалисти Сергей Станишев критикува лидерът на БСП Корнелия Нинова за липсата на адекватни позиции след загубата на евровота:

,,Сега предстои да се чуе анализа, представен от Изпълнителното бюро. Той беше разпратен вчера вечерта на членовете на Националния съвет. Това, което видях, не е анализ. Това е отчетничество за някакви дейности, които са правени във връзка с кампанията, без истинска задълбоченост и отговор на въпросите, които вълнуват всички нас. Защо за втори път след 2017-та година, избори, на които имаше всички предпоставки да бъдат спечелени от БСП, бяха загубени?", попита той социалистите

Изборът на Петър Витанов да бъде председател на делегацията на българските социалисти в европарламента също получи критики от членовете на Националния съвет.

,,Поредната нелогична стъпка в поведението на нашето ръководство. Няма нищо по естествено от това, президентът на Партията на европейските социалисти да е лидер на групата социалисти в Европейския парламент. Това, че е избран Петър Витанов, млад колега, перспективен, но в крайна сметка в Европейския парламент е необходимо да има представителство с тежест,  с влияние, там, където действително ще се чува думата и ще се защитават националните интереси'', коментира Атанас Мерджанов.

Очаква се да бъдат взети организационни решения за конгреса на БСП следващата неделя, на който лидерът Корнелия Нинова официално ще подаде своята оставка.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама