Международната космическа станция отваря врати за туристи

15:20, 08 юни 19 / Свят 25 1074 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

НАСА обяви в петък, че ще позволи достъп до Международната космическа станция за маркетинг, бизнес и космически туризъм. Решението на американската космическа агенция открива пътя за богати хора и компании да прекарват известно време на борда, включително чрез пътувания, организирани от частни начинания.

НАСА ще позволи на частни компании да разработва в орбиталните лаборатории свои продукти или да се снимат филми и реклами.

Причината за решението е търсенето на допълнително финансиране за проекта до 2024 г. да бъде изпратена на Луната първата жена и още един мъж. Правителствена комисия вече е обсъждала идеи астронавти да рекламират от орбита храни, както и апаратите за изследване повърхността на космически тела да имат рекламни стикери подобно на състезателните автомобили.

Президентът Доналд Тръмп изненадващо критикува агенцията за лунните ѝ проекти и призова да се фокусира върху нещо "много по-голямо" като полет до Марс. Преди няколко месеца администрацията му поиска НАСА "на всяка цена" да изпрати отново човек до Луната през 2024 г.

"Предвид всичките пари, които харчим, NASA не трябва да говори за полет до Луната - това го направихме преди 50 години. Те трябва да се фокусират върху много по-големи неща, които правим, включително Марс (който е част от Луната), отбраната и науката!"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама