Чернобил започна да привлича голямо количество туристи

10:10, 09 юни 19 / Любопитно 25 1296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сериалът "Чернобил" на HBO се превърна в безспорен хит по целия свят и дори задмина рейтингите на Game of Thrones и Breaking Bad в IMDB.

От Русия се оплакват, че продукцията пресъздава трагедията от 1986 г. по подвеждащ и повърхностен начин, но е факт, че продуктът на HBO успя да докосне умовете и сърцата на милиони.

Тази седмица Reuters съобщи, че посещаемостта в изоставената ядрена централа и Припят е скочила рязко, като следствие от популяризирането на сериала "Чернобил".

Посетителите през май тази година са били с 30% повече от обикновено, а резервациите за туристически обиколки през летните месеци са се повишили с 40%.

И подготвя свой сериал за трагедията в атомната електрическа централа, който ще излъчи през есента

Представител на местен тур оператор е заявил пред Reuters, че периодът от пролетта до края на октомври е най-приятен за разходки и снимки около Чернобил, като мястото става доста "депресиращо" след падането на снега през ноември.

 

През топлите месеци зоната не само не е празна, но дори е залята от "хиляди туристи" и е почти невъзможно да си направиш селфи, без да вкараш в кадъра и други авантюристи, решили да посетят призрачното място, предава новинарската агенция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама